Προϊόντα

 

Το ελαιόλαδο

Η συγκομιδή της ελιάς ξεκινά το φθινόπωρο και διαρκεί, το πολύ, μέχρι την έναρξη του νέου έτους. Γίνεται από τα olive oil bottleκτήματα του χωριού μας με τον παραδοσιακό τρόπο (με τα χέρια και σπανιότερα με ειδικά χτένια) και συλλέγεται πάνω σε ειδικά πανιά.

Με την συγκομιδή του καρπού από το κάθε δέντρο ακολουθεί ο διαχωρισμός του από τα ξένα σώματα και η olivesτοποθέτησή του σε καφάσια, όπου στη συνέχεια οδηγούνται στο ελαιοτριβείο του συνεταιρισμού μας για να ξεκινήσει η διαδικασία εξαγωγής του ελαιόλαδου.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία παραγωγής και οι ποιοτικοί έλεγχοι, το ελαιόλαδο παρθένο πλέον, αποθηκεύεται σε ειδικά δοχεία που βρίσκονται σε δροσερούς αποθηκευτικούς χώρους, μακριά από το ηλιακό φως.

Η αμεσότητα και η ιδιαίτερη φροντίδα που εξασφαλίζουμε olivesστα στάδια της συγκομιδής, επεξεργασίας, αποθήκευσης και παράδοσης στον καταναλωτή απευθείας από τον παραγωγό, εγγυάται την σταθερή και υψηλή ποιότητα του ελαιολάδου μας.

 

Περισσότερα για το ελαιόλαδο

Η οξύτητα του ελαιόλαδου αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό για την ποιοτική κατηγοριοποίηση του και τη διάκρισή του σε βρώσιμο με οξύτητα μέχρι 2 γραμμάρια και σε βιομηχανικό με οξύτητα μεγαλύτερη των 2 γραμμαρίων. Ο αριθμός της οξύτητας καθορίζει την περιεχόμενη ποσότητα ελαϊκού οξέος σε γραμμάρια, σε σύνολο 100 γραμμαρίων ελαίου. Ο βαθμός της οξύτητας είναι δυνατό να επηρεαστεί από τη συγκομιδή και την επεξεργασία του καρπού και την αποθήκευση του τελικού προϊόντος.

Η γεύση, το χρώμα και το άρωμα αποτελούν επίσης σημαντικά χαρακτηριστικά και καθορίζονται από παράγοντες όπως είναι η ποικιλία του καρπού, ο τρόπος καλλιέργειας, οι κλιματολογικές συνθήκες και το είδος του εδάφους.

Επιστροφή στην αρχή