Προϊόντα
Το Τσίπουρο
Το Τσίπουρο παράγεται από το απόσταγμα των στέμφυλων, δηλαδή των σταφυλιών που παραμένουν ως υπολείμματα (ράκη) μετά την εξαγωγή του μούστου για την παραγωγή του κρασιού.
Η παραγωγή του Τσίπουρου γίνεται μέχρι και σήμερα με τον παραδοσιακό τρόπο, «κατ’ οίκον», χρησιμοποιώντας τα παραδοσιακά καζάνια για την απόσταξη και διακρίνεται για το μοναδικό λεπτό άρωμα, τη γεύση και την καθαρότητά του. Η διαδικασία αποστάξεως απαιτεί μεγάλη προσοχή και φροντίδα σε όλα τα στάδιά της, δηλαδή από την επιλογή των κατάλληλων στέμφυλων, τη θερμοκρασία αποστάξεως, το φιλτράρισμα τον τελικό οινοπνευματικό βαθμό και ξεκινάει κάθε χρόνο από τα τέλη του Οκτωβρίου και διαρκεί μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου.
Η αναμονή του αποστάγματος αποτελεί μεγάλη γιορτή που συνοδεύεται με παραδοσιακά τραγούδια, εκλεκτούς μεζέδες, πολύ κέφι και χορό.
Επιστροφή στην αρχή