Νέα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Το Γάλα και Τα Προιόντα Του»
Κυριακή 26 Μαΐου και ώρα 07:30 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Μαζαρακίου. Δείτε την πρόσκληση εδώ.


ΚΟΤΙΝΟΣ 2013 5ος Πανελλήνιος διαγωνισμός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι: Η προσπάθεια ενημέρωσης των ελαιοκαλλιεργητών, ελαιοπαραγωγών, ελαιοτριβέων, τυποποιητών και λιανοπωλητών οι οποίοι διαθέτουν νομίμως τυποποιημένο το προϊόν τους, να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα του επωνύμου προϊόντος τους προωθώντας την χρήση του ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας σε όλη την γκάμα των πεδίων χρήσης και κατανάλωσής του. Η προώθηση της γνώσης της ιδιαίτερης αξίας και των υγιεινών, θρεπτικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου και της Ελληνικής (και Μεσογειακής) διατροφής σε νέους καταναλωτές μικρής ηλικίας (σχολεία), σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, βιοτέχνες, ιδιαίτερα σε σχολές μαγειρικής γαστρονομίας και σε εστιατόρια στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Δηλώστε σημμετοχή στο www.Eleotexnia.gr


Ομάδα εθελοντισμού της Τοπικής Κοινότητας Μαζαρακίου

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012 στις 6.30 μ.μ πραγματοποιήθηκε από την ομάδα εθελοντισμού της Τοπικής Κοινότητας Μαζαρακίου δραστηριότητα με αντικείμενο το βάψιμο στα κάγκελα του προαυλίου του δημοτικού σχολείου Μαζαρακίου. Όλη η ομάδα σύσσωμη ήταν εκεί για να ¨βάλει ένα χεράκι¨ προκειμένου το προαύλιο του σχολείου να γίνει πιο όμορφο, πιο χαρούμενο, πιο ξεχωριστό…. Χρώματα όπως κίτρινο, πράσινο, κόκκινο και μπλε χρησιμοποίησε η ομάδα και όλα έγιναν πιο φωτεινά.

Στην προσπάθεια αυτή αρωγός για ακόμα μια φορά ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας που πρόσφερε τα χρώματα στην ομάδα προκειμένου να υλοποιήσει το στόχο της.
«…Στις 3 Αυγούστου, στο Μαζαράκι πραγματοποιήθηκε το «Αντάμωμα» πολιτισμών και παραδόσεων. Σήμερα η ομάδα εθελοντισμού του χωριού συνεχίζει με το αντάμωμα της ανθρώπινης συμπεριφοράς, του τοπικού εθελοντισμού, αυτής της μορφής εργασίας που καταθέτεις ψυχή, μόχθο και χρόνο χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς θέσεις και αξιώματα. Ο εθελοντισμός είναι κάτι παραπάνω από ένα κίνημα όπως προβάλλεται στις μέρες μας. Δεν έχει όρια και περιορισμούς. Είναι πάντα επίκαιρος, πάντα διαχρονικός. Όλοι μας μπορούμε να ενισχύσουμε τον εθελοντισμό. Όλοι μας έχουμε να προσφέρουμε από αυτό που μας περισσεύει….» όπως δήλωσε και η εκπρόσωπος της ομάδας εθελοντισμού Τασία Σουλούκου. Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαζαρακίου Σπύρος Δημόπουλος ευχαρίστησε την ομάδα εθελοντισμού για την ενεργό συμμετοχή της, το Δήμο Δυτικής Αχαΐας για την συμμετοχή του καθώς και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Χρήστο Νικολάου, τον Πρόεδρο του ΟΤΑΔ Ξενοφώντα Μπαχρά και τον Πρόεδρο Α΄θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Δημήτρη Μπαρμπούνη που τίμησαν με την παρουσία τους και βοήθησαν και προσωπικά.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο δικό της σταυροδρόμι και είναι ανάγκη όλοι να συμβάλλουν και να προσφέρουν στις δύσκολες μέρες που περνάει ο τόπος μας. Σήμερα δίνουμε το παρών στο δημοτικό σχολείο του χωριού μας βάφοντας τα κάγκελα του εξωτερικού περίγυρου αύριο θα είμαστε κάπου αλλού, όπου το χωριό μας, ο Δήμος μας μας χρειάζεται…» δήλωσε ο Πρόεδρος για να συνεχίσει «…εύχομαι καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς.» Στο ίδιο κλίμα συνέχισε και ο Αντιπρόεδρος του χωριού κ. Νίκος Ρουγκάλας που αφού ευχήθηκε στους μαθητές να έχουν μια δημιουργική χρονιά γεμάτη υγεία και χαρά, ευχαρίστησε την ομάδα εθελοντισμού και το Δήμο Δυτικής Αχαΐας δήλωσε

«…πως τέτοιες πρωτοβουλίες είναι πολύτιμες ιδιαίτερα σήμερα που ζούμε κρίσιμες στιγμές και έχουμε ανάγκη από ενότητα και αλληλεγγύη. Πρέπει να φύγουμε από διχαστικές πρακτικές του παρελθόντος που μόνο καλό δεν κάνουν στον τόπο.»


ΕΚΔΗΛΩΣΗ το «ΑΝΤΑΜΩΜΑ»
Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας και η Τοπική Κοινότητα Κ.Μαζαρακίου, σας καλούν να ανταμώσουμε, στην Κεντρική πλατεία του Κ. Μαζαρακίου,

την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012 και ώρα 9:00 μ.μ.

Συμμετέχουν το Χορευτικό Τμήμα του Μαζαρακίου , ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Πατρών, ο Χορευτικός-Λαογραφικός Όμιλος Μεσσάτιδας "Ο Φίλερης", το χορευτικό τμήμα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Απιδεώνα και το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπεγουλακίου "ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΠΕΤΡΟΣ & ΠΑΥΛΟΣ".

Ακολουθεί γιορτή παραδοσιακής πίτας, φαγητό και γλέντι για όλους.

Κατεβάστε την πρόσκληση και την αφίσα της εκδήλωσης.
 
Πάσχα 2011 στο Μαζαράκι. Δείτε το Photo SlideShow εδώ (YouTube.com) ή κατεβάστε τις φωτογραφίες κάνοντας κλικ εδώ.
01/09/2008: ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2009 Έκθεση ελιάς και ελαιολάδου. Τα πάντα για το ελαιόδεντρο, την βρώσιμη ελιά και το ελαιόλαδο. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί τις ημερομηνίες 8 έως 10 Μαΐου 2009 και ώρες από 10.00 π.μ έως 20.00 μ.μ, στο Ολυμπιακό Συγκρότημα Ελληνικού, Εγκατάσταση Ξιφασκίας στην Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το δελτίο τύπου ή πατήστε στο http://www.eleotexnia.gr.
20/08/2008: Το ίδρυμα ΘΩΡΑΞ στα πλαίσια της αντικαπνιστικής εκστρατείας που έχει ξεκινήσει, δημιούργησε ένα αντικαπνιστικό cd-rom για εφήβους με τίτλο «Τσιγάρο; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω!» με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών, των Νοσοκομείων Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Σισμανόγλειο, Ευγενίδειο, Αττικόν, Παιδοψυχιατρικό Αττικής και της ΕΡΤ.
Ο ιδρυτής του Ιδρύματος ΘΩΡΑΞ και διευθύνων σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Ρούσσος, του οποίου η αντικαπνιστική σταυροφορία έχει διεθνή απήχηση, έκανε μια σημαντική διαπίστωση: ότι το 90% των καπνιστών αρχίζει τη συνήθεια του καπνίσματος στην εφηβική, ακόμη και στην παιδική ηλικία. Άρα το πρόβλημα είναι καθαρά θέμα παιδείας, του σχολικού και του γονικού περιβάλλοντος. Σε αυτές τις τρυφερές ηλικίες πρέπει να εστιασθεί η προσοχή και όχι αργότερα, όταν επέλθει η εξάρτηση, από την οποία δύσκολα απαγκιστρώνεται ο ενήλικας καπνιστής. Στόχος μιας αποτελεσματικής σταυροφορίας κατά του καπνίσματος είναι να μιλήσει για το κακό που κάνει το κάπνισμα στην υγεία, στη γλώσσα των παιδιών και της νεολαίας.
Μέχρι σήμερα έχουν διανεμηθεί πάνω από 30 χιλιάδες cd-rom σε μαθητές σχολείων όλης της χώρας, παρουσιάζοντας τις καταστροφικές συνέπειες που έχει το κάπνισμα στην υγεία.
Το ίδρυμα «ΘΩΡΑΞ» μας παραχωρεί αντίγραφα του αντικαπνιστικού cdrom για τους μαθητές των σχολείων του Μαζαρακίου. Τα cd-rom θα διανεμηθούν στους μαθητές κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2008-2009.
26/07/2008: Σήμερα 26 Ιουλίου γιορτάζει η Αγία Παρασκευή και μαζί της όλο το χωριό. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το χωριό τιμά και γιορτάζει την Αγία Παρασκευή με μεγαλοπρέπεια. Σύμφωνα με ιστορικά έγγραφα η Αγία Παρασκευή έζησε στη Ρώμη κατά τον δεύτερο αιώνα και υπέστη μαρτυρικό θάνατο επί ημερών του αυτοκράτορα Μάρκου Αυρηλίου.
Γρηγόρης Ανδρουτσόπουλος
26/07/2008: Κάθε καλοκαίρι αρκετοί από τους συγχωριανούς μας εγκαταλείπουν το Μαζαράκι για να περάσουν λίγες μέρες ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς στη Ρακίτα, όπου βρισκόταν αρχικά το Άνω Μαζαράκι. Το χωριό αυτό αποτελούσε τον τόπο όπου αρχικά είχαν εγκατασταθεί οι Μαζαρακιώτες και τον οποίο προοδευτικά εγκατέλειπαν για να εγκατασταθούν τελικά στο σημερινό Κάτω Μαζαράκι. Μετά τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής, οι κάτοικοι του χωριού μας επισκέπτονται την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο παλιό χωριό.
Γρηγόρης Ανδρουτσόπουλος
20/06/2008: Ο μεγάλος σεισμός των 6,5 ρίχτερ που εκδηλώθηκε την ογδόη Ιουνίου του 2008 στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, άφησε έντονα και στο Μαζαράκι τα σημάδια του. Αρκετά έχουν υποστεί ζημιές, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα. Πολλά ακόμα χωριά του Δήμου έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές με αποτέλεσμα οι αρχές να προχωρήσουν στην εκκένωσή τους, όπως το χωριό Σαντομέρι, εξαιτίας του κινδύνου αποκόλλησης βράχων του όρους στο οποίο είναι κτισμένο. Το καθεστώς εκκένωσης του χωριού θα εξακολουθεί να ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση των έργων προστασίας από τις κατολισθήσεις του όρους. Στα χωριά Πόρτες και Χαραυγή, οι κάτοικοι επιστρέφουν μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων από δημόσιους φορείς και γεωλόγους.
Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς οι σεισμόπληκτες περιοχές στο νομό Αχαΐας βρίσκονται στα διοικητικά όρια των δήμων: Αροανίας, Βραχναίικων, Δύμης, Καλαβρύτων, Λαρισσού, Μεσσάτιδος, Μόβρης, Παραλίας, Πατρέων, Τριταίας, Φαρρών, Ωλενίας και της Κοινότητας Καλενζίου.
Γρηγόρης Ανδρουτσόπουλος
12/05/08: Ο μεγάλος πανηγυρισμός στην πλατεία του χωριού για τον προβιβασμό της ομάδας μας στην κατηγορία Α1 ερασιτεχνική. Δείτε τα video που ακολουθούν:
01. Η ομάδα στο γήπεδο (μέγεθος αρχείου 1540 ΚΒ)
02. Πανηγυρισμός στην πλατεία 1 (μέγ. αρχείου 8200ΚΒ)
03. Πανηγυρισμός στην πλατεία 2 (μεγ. αρχείου 4870ΚΒ)
28/04/2008: Tο Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του ΤΕΙ Πάτρας οργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά, το Ευρωπαϊκό Θερινό Σχολείο, ή Intensive Programme , διάρκειας δυο εβδομάδων από 29 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου, στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS-Life Long Learning. Ο τίτλος του Θερινού Σχολείου είναι: «Οι ψηφιακές τεχνολογίες στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Θα αναλυθούν ζητήματα που αφορούν στα Ηλιακά Θερμικά Συστήματα, τις Φωτοβολταϊκές Εγκαταστάσεις, την Αιολική Ενέργεια, τα Υβριδικά Συστήματα, τα Ενεργειακά-Ηλιακά Κτίρια, τα Στοιχεία Καυσίμου και γενικά θα παρουσιαστούν σχέδια και εφαρμογές των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κτιριακό τομέα, την βιομηχανία και την αγροτική οικονομία. Τα μαθήματα (θεωρία και πειράματα) θα γίνονται στα Αγγλικά και θα διδάξουν Καθηγητές Έλληνες και ξένοι από 12 χώρες της Ευρώπης, Ασίας και Αμερικής. Επειδή τα θέματα που εξετάζονται στο πλαίσιο της παραπάνω δραστηριότητας θεωρούνται σύγχρονα και σημαντικά για την Επιστήμη , Τεχνολογία, Εκπαίδευση και Ανάπτυξη, προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο, στο μέτρο των γνώσεων και ενδιαφερόντων του, να συμμετάσχει. Επειδή οι θέσεις συμμετοχής είναι περιορισμένες, παρακαλούνται όποιοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν την συμμετοχή τους, μέσω Fax 2610313770 ή Email anagno@teipat.gr & kaplanis@teipat.gr Περισσότερες πληροφορίες για το Ευρωπαϊκό Θερινό Σχολείο και το πρόγραμμά του δίδονται στο web site: http://www.teipat.gr/renewables .Δείτε τη σχετική ανακοίνωση.
22/04/2008: Τη σχολική χρονιά 2007 -2008 ξεκίνησε μια προσπάθεια βελτίωσης του τεχνολογικού εξοπλισμού των σχολείων του Μαζαρακίου με πρωτοβουλία του Σπύρου Μυλωνά και με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών των σχολείων. Στόχος της προσπάθειας είναι να φέρει τους μαθητές πιο κοντά στις νέες τεχνολογίες για να εξοικειωθούν με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις εφαρμογές τους και να γνωρίσουν τα οφέλη της κοινωνίας της πληροφορίας. Στο πλαίσιο αυτό, με τον κατάλληλο έλεγχο και την αναβάθμιση που προηγήθηκε, παραδόθηκαν έτοιμοι προς χρήση και με λογισμικό στην ελληνική γλώσσα, επτά ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο εργαστήριο πληροφορικής του Γυμνασίου και τέσσερις στο Δημοτικό σχολείο. Η πρωτοβουλία ήδη γνωρίζει θερμή ανταπόκριση από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, τους μαθητές και την τοπική κοινωνία και αυτό αποτελεί ένα μεγαλύτερο έναυσμα για την εντατικοποίηση της προσπάθειας. Αυτό οδήγησε τον Σπύρο Μυλωνά στη δωρεά κατόπιν κλήρωσης τριών ακόμα ηλεκτρονικών υπολογιστών για τους μαθητές του Γυμνασίου, τους οποίους θα παραλάβουν κατά τη διάρκεια του Πάσχα 2008.
30/12/2007: Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης συνδιοργανώνει με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού για 2η συνεχή χρονιά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τη μεγαλύτερη στη χώρα μας συνάντηση για τον Ελληνικό Λαϊκό Πολιτισμό στις 28, 29 και 30 Μαρτίου 2008. Η διοργάνωση της Έκθεσης για τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό έχει ως στόχο τη συνεργασία των Οργανισμών Αυτοδιοίκησης με τους κατά τόπους γνήσιους εκφραστές του λαϊκού πολιτισμού, πολιτιστικούς οργανισμούς, πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία, λαογραφικά μουσεία, μουσεία ιστορίας, τους λαϊκούς τεχνίτες, ερευνητές της παράδοσης, συγγραφείς και λαογράφους. Κατά τη διάρκεια της Διοργάνωσης οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν, σε ειδική εκδήλωση, τον τοπικό τους λαϊκό πολιτισμό μέσα από χορευτικές παρουσιάσεις, αναπαραστάσεις εθίμων, λαϊκό θέατρο, συναυλίες παραδοσιακής μουσικής, θέατρο σκιών, ενώ θα προβάλλονται μέσω video wall ντοκιμαντέρ σχετικά με το λαϊκό πολιτισμό και τη συμβολή του στη διατήρηση της εθνικής μας κληρονομιάς και των παραδόσεων μας. Σας καλούμε να συμμετάσχετε σε αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός με ένα περίπτερο στην Έκθεση, ώστε οι επισκέπτες της έκθεσης να έρθουν σε επαφή με την ιδιαίτερα σημαντική λαϊκή παράδοση της περιοχής σας. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα, θα είναι 3ήμερη (28, 29 & 30 Μαρτίου 2008) και οι ώρες λειτουργίας θα είναι 10:00 πμ. έως 9:00μμ. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Ειρήνη Ψαχούλια, εκπρόσωπο ΕΔΠΑ, τηλ. 2103610265, κινητό 6974305957 και κ. Ιωάννη Κάκκο, Γεν. Διευθυντή, τηλ. 2103622205, κιν. 6974105561, fax:2103610276, E-mail: info@edpa.gr Ιστοσελίδα: www.edpa.gr
28/08/2007: Την Τετάρτη 29/08/2007 και ώρα 7μμ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και σε κάθε κεντρική πλατεία πόλης και χωριού. Εδώ θα βρείτε το σχετικό έντυπο.
 

 

Επιστροφή στην αρχή